diumenge, 25 d’octubre del 2009

La cuina és un art d'equilibri, de moderació, d'organicitat, de salut

Autor: Josep Pla i Casadevall (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981), escriptor i periodista català.

Citació una mica més llarga: Un plat ben cuinat ha de contenir els sabors de tots els elements que conté. En un país com aquest, d'extremismes permanents, l'afirmació és molt important. I això fa que cada dia la cuina sigui més un art de tanta observació i paciència. La cuina és un art d'equilibri, de moderació, d'organicitat, de salut.

Font: Vista a l'article "Alguns grans cuiners de l'Empordà". A: Escrits empordanesos (Edicions Destino, 1992, p. 645).

3 comentaris:

  1. Molt bé, reflex!

    Com es deia el paio aquell que feia el programa de cuina a TV3 fa molt anys i que s'ho feia venir tot molt ben rimat? El del "que tinguin una bona cuina". El de "ja sento les campanetes ressonantme al paladar". I no me'l robeu, eh, que el vull citar jo...

    ResponElimina
  2. Es deia Pastellé, o Pestallé, em sembla.

    En tinc una altra a punt sobre un esborrany teu.

    ResponElimina