dimarts, 8 de març del 2011

Qui va passar els anys lluitant contra el franquisme, es va tornar franquista

Autor: Ramon Barnils i Folguera (Sant Cugat del Vallès, 13 d'octubre de 1940 - Reus, 14 de març del 2001), periodista català. 

Citació una mica més llarga: “Qui passa la vida lluitant contra el drac, acaba tornant-se drac.” Aquesta la va deixar dita Nietzsche. Com que és en alemany, la traduirem: “Qui va passar els anys lluitant contra el franquisme, es va tornar franquista.” I com que és una sentència intel·ligent, a fer punyetes els qui s’escandalitzin.

Font: "El franquisme dels antifranquistes". A: El Món, 24 de juny de 1983. Vista al bloc Softly, as in a morning sunrise.

Nota: Dilluns que ve farà deu anys que ens va deixar el mestre Barnils. Recordem-lo a la Xarxa.

3 comentaris:

Salvador ha dit...

Copio del blog Per a bons patricis

"el general Mola, a les seves memòries de quan va ser Director General de Seguretat, diu que havia de canviar sovint el Cap Superior de Policia de Barcelona, ja que encara que hi enviés algú de tota la seva confiança, al cap de poc els catalans ja l'havien fet canviar de mentalitat: s'havia tornat mig català."

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No ho veig gaire clar, això del Barnils. Em quadra més el que explica Mola.

reflexions en català ha dit...

Heu llegit l'article? Aquçi 'franquista' no vol dir 'partidari de Franco', sinó continuador dels vicis del franqusime. Jo francament, penso que encara vivim instal·lats en el franquisme.

m.