dijous, 24 de febrer del 2011

Us ho dic, infeliços, fotuts de la vida, vençuts, escorxats, sempre xops de suor ; us ho adverteixo : quan els grans d'aquest món comencen a estimar-vos és perquè van a convertir-vos en carn de canó.Home, miri, me la imagino des d'aquí , la meva família botant , joiosa , sobre la gespa del nou estiu , els diumenges radiants ... Mentre sota, a tres peus, el pare, jo , menjat pels cucs i molt més infecte que un quilo de de zurullos del 14 de juliol, es podrirà de valent amb tota la seva carn decebuda ... Abonar els solcs del pagès anònim és l'avenir veritable del soldat autèntic ! »Aquests, els moros , no és beure el que els interessa, sinó donar-se per cul ... està prohibit beure en la seva religió , pel que es veu , per donar-se per cul no Un boig no és sinó les idees corrents d'un home però ben tancades en un capLa gran fatiga de l’existència potser és, de fet, aquesta feinada que tens de romandre raonable vint anys, quaranta anys o més...

Autor: Louis-Ferdinand Céline, pseudònim de Luois-Ferdinand Destouches (Courbevoie, 1894 - Meudon, 1961), escriptor francès.

Citació completa: La gran fatiga de l’existència potser és, de fet, aquesta feinada que tens de romandre raonable vint anys, quaranta anys o més, per no ser simplement, profundament tu mateix, és a dir, immund, atroç, absurd. El malson d’haver de presentar sempre com un ideal universal, superhome del matí a la nit, el subhome claudicant que se’ns ha donat.

Font: Vista al bloc Ucronies.