diumenge, 13 de novembre de 2011

Una societat és democràticament madura quan assimila l'experiència que la política és sempre decebedora i això no li impedix ser políticament exigent

Autor: Daniel Innerarity (Bilbao,1959), professor de filosofia a la Universitat de Saragossa.

Citació completa: Una societat és democràticament madura quan ha assimilat l'experiència que la política és sempre decebedora i això no li impedix ser políticament exigent. La política és inseparable de la disposició al compromís, que és la capacitat de donar per bo el que no satisfà completament les pròpies aspiracions. Està incapacitat per a la política qui no té la capacitat de conviure amb eixe tipus de frustracions i de respectar els propis límits. Mos han ensenyat que això és el que fa de la política una cosa irresponsable i fraudulenta, però mos hauríem d'acostumar a considerar que això és el que la constituïx.

Font: Daniel Innerarity, «Los sueños y las urnas», El País, 29.10.2011. Vista al bloc Eines de Llengua. Traducció del blocaire, pensem.

2 comentaris:

Tècnic lingüístic ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tècnic lingüístic ha dit...

¡I tant que és versió del blocaire! El que no arribe a vore és com ho has pogut deduir... (Espere que la versió no entrebanque la interpretació.)