dimarts, 28 de febrer del 2012

Amb la victòria de les tropes franquistes, podíem veure com s'organitzava una societat on seria absolutament necessari el penis com a targeta de presentació

Autora: Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 3 d'agost de 1918 - Barcelona, 2 d'octubre de 1991), escriptora, activista cultural i activista antifranquista.

Citació més llarga: Molt sovint quan se m’ha demanat la meva opinió en el plet que tenen plantejat els qui podríem anomenar freudians històrics i les feministes, he dit que el meu subconscient va elaborar l’enveja del penis el dia 1 d’abril de 1939.
Vull dir amb aquesta resposta, que pot semblar una boutade, moltes coses. [...]  Amb la victòria de les tropes franquistes, podíem veure com s'organitzava una societat on seria absolutament necessari el penis com a targeta de presentació. [...] Exèrcit i Església dictaven les normes. 

Font: Antifèmina (1978), p. 9. Vista a l'article "Quantes coses em quedaran per fer?", d'Eva Piquer (ARA, 28/02/2012) i al llibre Passió per la llibertat (Edicions Universitat Barcelona, 2004).