dijous, 17 de maig del 2012

Si vols pujar un fill sa, li has de crear un problema cada dia

Autor: Giorgio Nardone (Arezzo, 23 de setembre de 1958), psicòleg i psicoterapeuta italià.

Citació més llarga:  La por no és un problema, és un recurs, un dels més grans, i ens permet salvar-nos. El problema és que a partir d'un límit es converteix en invalidant. Hem d'acceptar que la por forma part de la nostra vida i així ens ajudarà a millorar cada dia. Però això no es fa. Els nens ja no creixen amb por, creixen sobreprotegits. La societat occidental ha d'aprendre que si vols fer créixer un fill sa li hauràs de crear almenys un problema al dia, en lloc de sobreprotegir-lo. Estem fent créixer fills als quals els falta valor i coratge.


 Font: Entrevista al diari ARA (17/05/2012).

3 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Giorgio Nardone és un mestre en teràpia psicològica. Jo diria que he après tot el que faig cada dia, precisament d'ell. Mai no m'atreviria a portar-li la contrària si és tractes de qüestions professionals... però de convivència i de relacions i de vida quotidiana... aaiixxxx!

I he de reconèixer que la frase té la seva gràcia i el seu impacte, però... és simplement una "boutade".

Jo no estic d'acord en que calgui crear cap problema a ningú. Ni als fills ni a ningú. Seria suficient que els deixéssim gestionar millor i per ells mateixos els problemes naturals que surten a la vida. I simplement no sobreprotegir-los

Ah! I també he de dir que ell no té fills (bé, que jo sàpiga, clar potser això no se sap mai segur del tot). :)

I de la gent que han tingut uns pares que els hi han creat problemes, no pas voluntàriament sinó per incapacitat... no sabria veure que tinguin cap avantatge....

Bé ja he rondinat una mica en contra del mestre i això si que és sa!

reflexions en català ha dit...

Carme,

'Crear un problema' es pot entendre de diverses maneres. Vaja, jo crec que més aviat vol dir que cal que els nens vegin que a la vida hi ha obstacles, problemes, dificultats, i que cal que s'espavilin una mica, no pas putejar-los.

Carme Rosanas ha dit...

Bé, crear és crear...

Si fos tal com tu dius, aleshores si que hi estaria d'acord.

Però en aquest cas estaria mal explicat, i no crec que estigui mal explicat, perquè aquest senyor té un domino del llenguatge envejable i l'utilitza sempre amb molta precisió.

Però en fi, que cadascú s'ho agafi com millor li serveixi...