divendres, 24 d’agost del 2012

Les intervius més desagradables de fer són amb els savis, les mares de les artistes i els tenors. Els tenors són aquells que us diuen: —A tal banda vaig tenir un èxit formidable, però no ho digui que l'hi dic jo. Posi-ho com si fos cosa seva

Autor: Josep Maria Planes (Manresa, 31 de gener de 1907 - Barcelona, 24 d'agost de 1936), escriptor i reporter català. En un web dedicat a ell diuen que va ser "pioner i víctima del periodisme d'investigació".

Citació més llarga: La nostra modesta experiència dintre del ram ens permet d'establir una mena de quadro de preferències en quant a les persones interviuables. Les que dóna més gust d'anar a veure són:
Primer, les reines de bellesa; segon, les artistes de teatre; tercer, els literats que, per anar sobre segur, ja us donen la interviu escrita; quart, els personatges que tenen temps per perdre; cinquè, els il·lusionistes; sisè, els  criminals (convenientment tancats a la presó, està clar); etc.
Les intervius més desagradables de fer són amb els savis, les mares de les artistes i els tenors. Els tenors són aquells que us diuen:
—A tal banda vaig tenir un èxit formidable, però no ho digui que l'hi dic jo. Posi-ho com si fos cosa seva.

Font: “Confidències d'un repòrter”. (Mirador, 20/06/1929). Vista al web Memòria.cat.

Nota: Avui fa 76 anys que Planes va ser assassinat.