divendres, 20 d’abril del 2012

Ara que ve Sant Jordi, suggereixo als nostres polítics que tinguin en compte la literatura a l'hora de parlar de Catalunya. Seria interessant que els espanyols intel·ligents s'adonessin de l'estafa dels que no els han permès de conèixer una part molt important de la literatura universal

Autora: Blanca Busquets i Oliu (Barcelona, 1961), escriptora i periodista catalana. Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys, on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.

Citació més llarga: Aquests dies, vaig entendre també de sobte per què els autors catalans venem tan poc a la resta de l'estat. I vaig entendre per què tants espanyols no entenen que siguem diferents. I vaig entendre per què n'hi ha tants que no ens volen entendre: realment, si ignores la importància i la grandesa d'un poble i la seva cultura, és difícil que comprenguis per què aquest poble té ganes de fer la seva. No vull ser malpensada, però m'agradaria molt, de debò, saber quina història els expliquen.
Ara que ve Sant Jordi, suggereixo als nostres polítics que tinguin en compte la literatura a l'hora de parlar de Catalunya. Seria interessant que els espanyols intel·ligents s'adonessin de l'estafa dels que no els han permès de conèixer una part molt important de la literatura universal. Seria interessant que algú els ho expliqués i això els fes obrir els ulls, uns altres ulls més grans, com diria Joan Maragall. 


Font: "Quién es Mercè Rodoreda?". Article publicat a El Singular Digital el 18/04/2012.