dimecres, 19 de maig del 2010

Avui ja no se'n fan, de coses així

Autor: Francesc Pujols i Morgades (Barcelona, 1882 - Martorell, 1962), crític, autor dramàtic, poeta, humanista, historiador, filòsof i escriptor català.

Font: Vista al pròleg del llibre Anecdotologi de Francesc Pujols, d'Isidre Clopas i Batlle (Editorial Dux, 2010, p. 22), que el 1953 va escriure: "Al jardí de l'Ateneu, el filòsof de la 'Torre de les Hores' contempla atentament el lent transitar d'una tortuga. I resumeix les seves cavil·lacions amb una frase lapidària: 'Avui ja no se'n fan, de coses així.'"

Nota: La tortuga de la foto és, efectivament, la tortuga de l'Ateneu. L'he trobada al bloc del Guillem Carbonell, que el 14 de març del 2009 va fer l'apunt Foto de la setmana / La tortuga de l'Ateneu ja ha sortit ! És primavera!

2 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Benvolgut estupend, si al Dicciti tinguéssim un rànquing de les millors citacions, aquesta seria una de les meves escollides. C'est magnifique!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Com es nota que tens flaca per les tortugues, pota blava. Jo no sabria quina triar d'entre les 2.500 llargues citacions que ja tenim llistades. Que el nivell és molt alt, eh! :-)