dilluns, 17 de maig del 2010

Si un home que ha descobert la veritat no fa una mica de brometa amb les coses de la vida, la gent [...] diu: Pobre home!

Autor: Francesc Pujols i Morgades (Barcelona, 1882 - Martorell, 1962), crític, autor dramàtic, poeta, humanista, historiador, filòsof i escriptor català.

Citació completa, context i i font: Al pròleg del llibre Anecdotologi de Francesc Pujols, Isidre Clopas i Batlle diu: «Francesc Pujols, crític, autor dramàtic, poeta, humanista, historiador i filòsof, té un vastíssim anecdotari. Aquests darrers anys [el pròleg és del 1953] he tingut ocasió de sentir-li dir i de prendre notes de les anècdotes que integren el present volum. No hi són totes, perquè Pujols, com diria ell, no s’acaba mai. Quan explica anècdotes, als que es queden sorpresos potser per haver-lo considerat un filòsof eixut, els diu: "Ja veuran, jo posseeixo la veritat, i si un home que ha descobert la veritat no fa una mica de brometa amb les coses de la vida, la gent es posa un dit a la banda dreta del front i diu: Pobre home!"»