divendres, 12 de desembre del 2008

Sobre la historiada safata dels seus mèrits, el periodista hi ofereix quatre engrunes del que diu el personatge que ha anat a veure

Autor: Josep Maria Planes (Manresa, 1907 - Barcelona, 1936), escriptor i reporter català. En un web dedicat a ell diuen que va ser "pioner i víctima del periodisme d'investigació".

Font: “Confidències d’un repòrter”, article publicat a la revista Mirador del 20-6-1929. Vista al web dedicat a l'autor a Guia Manresa.

Citació completa: La interviu ha deixat d'ésser un element informatiu per a convertir-se en el forat per on s'escapa tota la inflació literaturesca continguda i torturada en les Redaccions. No cal estranyar-se, doncs, que el veritable protagonisme d'aquests reportatges sigui el periodista i no l'interviuat. Aquest no és res més que el pretext, l'ocasió perquè el cronista pugui desenrotllar les seves brillantíssimes qualitats. Sobre la historiada safata dels seus mèrits, el periodista hi ofereix quatre engrunes del que diu el personatge que ha anat a veure, el just perquè la gent s'adoni de la utilitat de la preciosa safata.