dijous, 15 de març del 2012

Avui fa 75 anys que va néixer Ramon Barnils: #tenimunproblema: una llei dictatorial, repressiva, la Constitució; i uns polítics mediocres i connivents i mamellons.¿I avui, de quin animal de companyia ens parlaràs, Ramon [Barnils]?" Ell va contestar: "De la cunyada." Es va fer un silenci que va durar segons i, coneixent-lo, sé que en moments així era singularment feliç

Autor: Quim Monzó [Joaquim Monzó i Gómez] (Barcelona, 24 de març de 1952), escriptor català.

Context: “També hi ha les col·laboracions a la programació d'estiu. Un any, amb Sílvia Tarragona, en un magazine titulat "Sota la palmera". La missió d'en Barnils era fer un comentari sobre els animals de companyia. Ara el gat, ara el gos, en acabat el periquito... Durant setmanes, a les barres dels bars a tothom que el volgués escoltar li explicava que la cunyada seria un dels animals dels què parlaria. De manera que, quan va arribar el dia, Sílvia Tarragona li va preguntar: "¿I avui, de quin animal de companyia ens parlaràs, Ramon?" Ell va contestar: "De la cunyada". Es va fer un silenci que va durar segons i, coneixent-lo, sé que en moments així era singularment feliç."

Font: "En Barnils i la ràdio". Article que va formar part de l'exposició “Ramon Barnils, periodista de referència”, que entre l'octubre del 2006 i el desembre del 2008 va recórrer diverses ciutats dels Països Catalans.

Nota: Ahir va fer 11 anys de la mort de Ramon Barnils.