dilluns, 29 de juny del 2009

A fondo (RTVE, 1977),Jo sóc monàrquic metafísicament. Per mi la monarquia és la prova de la validesa de l’àcid desoxiribonucleic; és a dir, des de la primera cèl·lula vivent fins a l'última tot s’ha transmès genèticament, però no políticament Declaracions a Antonio D. Olano, Madrid, 1950.Si hi ha bogeria en les meves coses, es tracta únicament d'una bogeria matemàtica i de gran precisió En la nostra època moderna del nyigui-nyogui, sempre apressada i mancada d'escrúpols, tot es fa a mitges i malament

Autor: Salvador Dalí (Figueres, 1904-1989), pintor surrealista català.

Font i nota: El Jordi Palou amplia i millora la font: "La frase la vaig treure de La vida secreta de Salvador Dalí, lectura més que recomanable, dins el volum Textos autobiogràfics, i publicat per Destino el 2003. L'original es va publicar el 1942 i deuria estar escrit en el francès macarrònic de Dalí." Vista al butlletí diari Cada dia un mot de Rodamots (29/06/2009). Gràcies, Jordi.

3 comentaris:

Jordi Palou ha dit...

Si us interessa, la frase la vaig treure de La vida secreta de Salvador Dalí, lectura més que recomanable, dins el volum Textos autobiogràfics I publicat per Destino el 2003. L'original es va publicar el 1942 i deuria estar escrit en el francès macarrònic de Dalí.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

I tant, Jordi! Poder contextualitzar les frases sempre ens interessa.

Marc, apunta! :-)

marc ha dit...

A sus órdenes, Pami.

Demà ampliaré l'entrada, que ara no puc..

Gràcies, Jordi.