dissabte, 25 de juliol del 2009

Privar-nos de la nostra llibertat ha convertit en una militància allò que tan sols hauria estat una circumstància geogràfica

Autor: Avel·lí Artís-Gener, Tísner (Barcelona, 28 de maig de 1912 - 7 de maig del 2000), escenògraf, periodista, ninotaire, traductor i novel·lista català.

Citació completa: Som catalanistes perquè ens n'han fet. Privar-nos de la nostra llibertat ha convertit en una militància allò que tan sols hagués [sic] estat una circumstància geogràfica, talment com no hi ha suïssistes ni holandesistes, sinó suïssos i holandesos, els catalans fórem, si ens haguessin deixat exercir com a tot arreu, Catalans. I haguéssim [sic] deixat els -ismes per a qüestions ideològiques.

Font i nota: Vista en un plafó del primer Congrés de serveis lingüístics de territoris de parla catalana (Convit), que va tenir lloc a Girona el 16 i el 17 de juliol del 2009. En aquest plafó hi havia vint citacions de vint autors diferents corresponents a les vint taules que es van muntar per al dinar de clausura del congrés. Tercer lliurament d'una sèrie de citacions convit. El primer i el segon, aquí i aquí.

Nota 2: Els sic de la citació completa són un error molt freqüent en català. A la citació del títol ho corregeixo.

4 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Això dels sic té molta mala llet, segrià. D'on les donen, les entomen.

marc ha dit...

I tu, que ets del poble ras, deu ser el primer cap de setmana de l'any que no te'n vas de cap de setmana a fer el pixapí.

Molt ras, tu.

Puigmalet ha dit...

Ja te l'he tornada, tu que vas decidir ser un pixapí perpetu.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Si no us haguéssiu barallat jo no hauria vingut per aquí. Ni hauria de posar pau ara que us haveu barallat.

Pax linguistica in Diccitionarium blogus (quae non blocus)!