dilluns, 28 de juliol del 2008

Cal ser cosmopolites i poliglots, però per ser cal aprofundir en les pròpies arrels. I les nostres són les de la cultura catalana

Autor: Òscar Ribas Reig (Sant Julià de Lòria, 1936), empresari i polític andorrà.

Citació completa: Tenim ben clar que per fer coses i per comunicar-les cal ser cosmopolites i poliglots, però també que per ser cal aprofundir en les pròpies arrels. I les nostres són les de la cultura catalana. El català és el nostre idioma oficial. És en la llengua de Ramon Llull, Ausies March i Salvador Espriu, la qual es parla des de Fraga -a l'Aragó- fins a Maó -a l'illa balear de Menorca- i des de Salses -al Roselló francès- fins a Guardamar -a les terres meridionals del País Valencià-. És en aquesta llengua, la catalana, que he vingut davant aquesta Assemblea a parlar de pau, llibertat i fraternitat.

Font: Discurs del M. I. Sr. Òscar Ribas Reig, cap de Govern d'Andorra, amb motiu de l'admissió d'Andorra a l'ONU (Nova York, 28 de juliol de 1993).

Nota: Avui fa quinze anys que Andorra va ser admesa a l'ONU. Les primeres paraules del discurs d'Òscar Ribas van ser: "Avui és un dia històric per a Andorra. El meu país ha estat admès com a membre de l'Organització de les Nacions Unides." Va ser la primera vegada que el català es va sentir en una assemblea de l'ONU.