divendres, 24 d’octubre del 2008

La televisió podria ser utilitzada, sobretot el dissabte i el diumenge, com a base d'una veritable educació permanent

Autor: André Malraux (París, 3 de novembre de 1901 - Créteil, 23 de novembre de 1976), de nom complet Georges André Malraux, fou escriptor, aventurer i polític francès.

Equivalent: La télévision pourrait être utilisée, notamment le samedi et le dimanche, comme base d'une véritable éducation permanente [FR].

Font: Comentari previ (del gestor del lloc web?) al document "Propositions pour l'enseignement de l'avenir" elaborat el 1985 a petició del president de la República Francesa Mitterrand i elaborat pels professors del Collège de France (entre els quals Pierre Bourdieu).

Nota: Si quan Malraux va emetre la citació era viu, és a dir abans del 1976, és clar que no podia preveure la part de reality, tomàquet i tomacó que ha anat ocupant una part creixent de la televisió que (no) mirem actualment. En comptes de pensar com ha quedat d'obsoleta la citació, potser ens caldria reflexionar (?).

4 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Obsoleta gens.
La televisió és la base d'una formació permanent, cada dia del sant món. És una gran educadora de ments i potser la més gran constructora de cultura que existeix. No és la cultura que a molts ens agrada, però.
Pocs diccionaris hi veig, què hi farem...

David Gálvez Casellas ha dit...

Obsoleta gens, és cert. Hi ha bones sèries, canals informatius, documentals de tota mena, programes d'humor, musicals, culturals, reportatges... Tot un món de progrés formatiu?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

La tele era aquell electrodomèstic que hi havia habitualment als menjadors de les llars que tenia un comandament a distància, com el de l'aire condicionat, però amb més botons i coloraines (que no feies servir mai, ni de bon tros) i per on es veien imatges i videos de Youtube una mica més llargs i on passaven bàners publicitaris cada vegada més llargs i sovintejats?

Anònim ha dit...

Quan arribi l'apagada analògica, la Josefina i jo ens estem plantejant de fer l'apagada analògica i la digital alhora. Jo vaig viure dos anys sense tele a Bellaterra i ben bé que estàvem.