dimecres, 24 d’abril de 2013

El dia d'ahir, Festa del Llibre de l'Any de la Victòria, ens ha donat un avançament brillant i explícit del que serà aquesta Festa de les Lletres els anys vinents, sota el signe d'Espanya, que té cura avui del llibre com s'ha d'atendre un dels ressorts més potents de la seva ascensió nacional

Autor: La Vanguardia (Española) (1881), diari espanyol.


Nota i font: Segons Quim Torra, "crònica que La Vanguardia Española feia de la primera diada del llibre després de la Guerra del Desastre Nacional, que es va celebrar la setmana del 23 al 29 d'abril de 1939. El dia gran va ser el dijous 27, i l'endemà apareixia publicat això". Vist a l'article "La Fiesta del Libro del Año de la Victoria" (Catalunya Oberta, 24-04-2013).


Context: El acto terminó a las ocho de la noche, prolongándose venta y exposición hasta las nueve, habiendo manifestado la población un entusiasta y enorme interés por la doctrina de la Nueva España. En definitiva, el día de ayer, Fiesta del Libro del Año de la Victoria, nos ha dado un anticipo brillante y explícito de lo que será esta Fiesta de las Letras en los años sucesivos, bajo el signo de España, que cuida hoy del libro como debe atenderse uno de los resortes más potentes de su ascensión nacional.