dimecres, 24 d’abril de 2013

Els barcelonins van recórrer els punts de venda buscant els llibres que necessitaven en aquests moments: els dels nostres herois i màrtirs, els que canten l'orgull de la Pàtria pels seus fills millors, els que indiquen el camí de l'esdevenidor, els que donen l'aiguafort de la guerra i la revolucióAutor: La Vanguardia (Española) (1881), diari espanyol.


Nota i font: Segons Quim Torra, "crònica que La Vanguardia Española feia de la primera diada del llibre després de la Guerra del Desastre Nacional, que es va celebrar la setmana del 23 al 29 d'abril de 1939. El dia gran va ser el dijous 27, i l'endemà apareixia publicat això". Vist a l'article "La Fiesta del Libro del Año de la Victoria" (Catalunya Oberta, 24-04-2013).


Original: Los barceloneses recorrieron los puestos de venta buscando los libros que necesitaban en estos momentos: los de nuestros héroes y mártires, los que cantan el orgullo de la Patria por sus hijos mejores, los que indican el camino del porvenir, los que dan el aguafuerte de la guerra y la revolución.