dimarts, 19 de març del 2013

No podien acceptar aquell home que ho feia tot 'al revés'. Caminava sobre els seus braços amb el mateix desvergonyiment amb què ignorava les lleis que des de temps immemorials suposaven el 'dret comú'. Els dolia que aquell acròbata boig mai no tingués els peus a terra. Però això no era suficient per explicar l'odi que havia despertat. El que era veritablement insuportable era la sospita que, en realitat, tingués 'els peus al cel'



Autor: Rafael Argullol (Barcelona, 1949), escriptor i filòsof.

Original: No podían aceptar a aquel hombre que todo lo hacía al revés. Caminaba sobre sus brazos con el mismo descaro con el que ignoraba las leyes que desde tiempos inmemoriales suponían el derecho común. Les dolía que aquel acróbata loco nunca tuviera los pies en la tierra. Pero esto no era suficiente para explicar el odio que había despertado. Lo verdaderamente insoportable era la sospecha de que, en realidad, tuviera los pies en el cielo. 

Font: El cazador de instantes. Cuaderno de travesía (1990-1995) (1996). Barcelona: Acantilado, 2007, p. 40. Vist a Palabras mal dichas.