dimarts, 12 de març del 2013

Aquests darrers dotze n’han passat moltes, de coses, Ramon [Barnils]. El país s’ha despertat, finalment, i ha dit prou, com la gallina. Ja no hi ha més peix al cove, perquè ens començaven a donar gat per sardina i cobrar un lloguer pel cove. La puta i la Ramoneta han mort, ben amortitzades, en pau descansin. Convergència ha sortit de l’armari i és obertament independentista i amb ella mig país. Ara manen, tornen a manar, i el president Artur Mas està ben decidit a convocar un referèndum d’autodeterminació. Aquest cop va de debò


Autor: Martí Estruch i Axmacher, periodista i polític català.

Font: "Carta a Ramon Barnils (adreça desconeguda)" (Mèdia.cat, 12/03/2013). Vist a través del Twitter del Pere Cardús.

Context: Aquests darrers dotze n’han passat moltes, de coses, Ramon. El país s’ha despertat, finalment, i ha dit prou, com la gallina. Ja no hi ha més peix al cove, perquè ens començaven a donar gat per sardina i cobrar un lloguer pel cove. La puta i la Ramoneta han mort, ben amortitzades, en pau descansin. Convergència ha sortit de l’armari i és obertament independentista i amb ella mig país. Ara manen, tornen a manar, i el president Artur Mas està ben decidit a convocar un referèndum d’autodeterminació. Aquest cop va de debò. La darrera Diada Nacional vam sortir un milió i mig de persones al carrer i vam reclamar un estat propi. Ni som una nació ni volem més autonomia: estat propi i s’ha acabat. Ha calgut una crisi econòmica molt dura perquè la gent se n’adonés d’una cosa que tu predicaves ja fa molts anys: ser espanyols no ens convé, sobretot des del punt de vista de la butxaca. Insolidaris? No: espremuts, estafats, enganyats, enfonsats. Fastiguejats.
Ara mateix gestionem molles, poques i petites, però somniem el pa sencer i el veiem més a prop que mai. Quan el tinguem, te’n faré arribar una llesca. Mentrestant, per obrir la gana, tens un gintònic de Bombay pagat al Bikini, que ara està molt de moda, el gintònic, i vigila perquè el Bikini te l’han canviat de lloc també. Sí, ja t’ho he dit, tot canvia i més que canviarà. Ben aviat. Cuida’t. Et trobo molt a faltar, ja ho saps.