divendres, 8 de març de 2013

Les feministes sempre han considerat que les dones són 'obligades' per l'home a posar-se guapes, i això els sembla malament. Però la coqueteria i la seducció són universals. Actuen com a motor de la reproducció, i el 80% de les dones que neixen tenen fillsAutora: Nancy Huston (Calgary, Alberta, Canadà, 1953), escriptora canadenca.

Citació més llarga: Les feministes sempre han considerat que les dones són 'obligades' per l'home a posar-se guapes, i això els sembla malament. Però la coqueteria i la seducció són universals. Actuen com a motor de la reproducció, i el 80% de les dones que neixen tenen fills. No serveix de res negar-ho. La igualtat està molt bé, però per aconseguir-la és necessari saber que homes i dones parteixen de llocs diferents, i que mentre nosaltres neguem aquestes diferències, el capitalisme les exacerba amb tota tranquil·litat. [ES] 

Font: D'una entrevista a El País (03/03/2013).  

Nota: Nancy Hosuton va publicar l'any passat Reflets dans un oeil d’homme. En castellà: Reflejos en el ojo de un hombre. Barcelona: Galaxia Gutenberg, 2013. En podeu llegir un fragment aquí. 

Foto: Sébastien Dolidon (El País).