dimarts, 12 de març del 2013

Determinats responsables polítics espanyols veuen que Catalunya se'ls escapa a poc a poc de les mans, i opten pel joc brut en un intent desesperat de conservar la seva gran colònia


Autor: Àlex Calvo, expert en seguretat i defensa a Àsia-Pacífic i professor de relacions internacionals a l'European University.

Font: D'una entrevista a Vilaweb (12/03/2013).

Context: Cal deixar clar que una cosa és el que puguin fer en aquests moments determinats responsables polítics espanyols i una altra els membres dels seus cossos de seguretat desplegats a Catalunya. Els primers veuen que Catalunya se'ls escapa a poc a poc de les mans, i opten pel joc brut en un intent desesperat de conservar la seva gran colònia. Aquest joc brut inclou desprestigiar les institucions catalanes, i per sobre de tot els mossos d'esquadra com a estructura més visible i objectivament parlant més relacionada amb el fonament de tota sobirania, que és el monopoli sobre l'exercici legítim de la força. Els mossos són, sense cap mena de dubte, la principal estructura d'estat amb la que comptem. Són, a més a més, l'embrió del que serà l'altra gran estructura un cop recuperem la sobirania, les forces armades catalanes.