dijous, 24 de gener del 2013

En una discussió, Voltaire va dir una frase famosa, que espero que vostè comparteixi. Va dir: "No estic d’acord amb allò que vostè em diu però faré tot el possible perquè vostè ho pugui dir." Doncs de la mateixa manera que jo faré tot el possible perquè vostè i tots els que volen votar que 'no' puguin votar que 'no', m’agradaria que vostè fes tot el possible perquè jo i els que volem votar que 'sí' puguem votar que 'sí'


Autor: Oriol Junqueras i Vies (Barcelona, 11 d'abril del 1969), historiador i polític. Alcalde de Sant Vicenç dels Horts i president d'Esquerra Republicana de Catalunya des del 17 de setembre del 2011.

Font: Intervenció al Parlament de Catalunya en la sessió en què es va aprovar un document històric, la Declaració de sobirania, que defineix el poble de Catalunya com un subjecte polític i jurídic sobirà. (23/01/2013). Vist a Vilaweb.

Nota: Algú sap si aquesta citació atribuïda a Voltaire és d'aquest autor? 

2 comentaris:

Unknown ha dit...

SEGONS WIKIQUOTE.ORG:(CUT & PASTE)
Erróneamente atribuidas

"Estoy en desacuerdo con tus ideas, pero defiendo tu sagrado derecho a expresarlas"
Variante: "Lo que usted afirma me parece disparatado, pero defendería con mi vida su derecho a decirlo"
Variante: "No comparto lo que dices, pero defenderé hasta la muerte tu derecho a decirlo"

Comúnmente atribuida a Voltaire, fue usada por primera vez por Evelyn Beatrice Hall, escribiendo bajo el seudónimo de Stephen G. Tallentyre en Los amigos de Voltaire (1906), como resumen de la actitud de Voltaire.

reflexions en català ha dit...

gràcies.