dilluns, 21 de gener del 2013

Nosaltres som els valencians del nord, som els illencs de ponent, seguim pensant en els Països Catalans perquè tenim un múscul que es diu memòria





Autor: David Fernàndez i Ramos (Barcelona, 1974), periodista i activista social català. "El 25 de novembre del 2012 es convertí en diputat electe de la CUP-Alternativa d'Esquerres gràcies a l'obtenció d'un escó al Parlament de Catalunya".

Citació més llarga: Nosaltres som els valencians del nord, som els illencs de ponent, seguim pensant en els Països Catalans perquè tenim un múscul que es diu memòria, i nosaltres no tenim memòria de peixos sinó que tenim memòria d’elefant, i en aquest país hi ha hagut una cultura progressiva de desculturització i de despolitització, però no negarem que la llengua de Joan Fuster, que la llengua de Maria-Mercè Marçal, que els poemes de Biel Major són els que ens agrupen avui encara com a realitat social i cultural, que voldríem també política i que avui reconeixem que s’ha de fer des de la confederalitat i que avui és Catalunya qui porta el ritme cap a la plena llibertat política. 

Font: Discurs del debat d'investidura d'Artur Mas com a president de la desena legislatura al Parlament de Catalunya (21/12/2012).