dissabte, 18 d’abril del 2009

Si és del tot necessari que l'art o el teatre serveixin per a alguna cosa, deurà ser per a ensenyar la gent que hi ha activitats que no serveixen...

Autor: Eugen Ionescu (Slatina, Romania, 1909 - París, 1994), dramaturg, creador del teatre de l'absurd.

Citació completa: Si és del tot necessari que l'art o el teatre serveixin per a alguna cosa, deurà ser per a ensenyar la gent que hi ha activitats que no serveixen per a res i que és indispensable que n'hi hagi.

Equivalent: Si es absolutamente necesario que el arte o el teatro sirvan para algo, será para enseñar a la gente que hay actividades que no sirven para nada y que es indispensable que las haya [ES].

Font: Vista a Halón disparado.

3 comentaris:

Galderich ha dit...

Costa fer entendre als alumnes que tinc a classe que la cultura és una cosa inútil. No serveix per a res concret però que pot crear plaer.
Sempre els dic que cultura és saber una mica de tot (fútbol, cotxes, art, càlcul mental, literatura, dones o homes, música...) i saber aplicar aquests coneixements inútils que anem acumulant a la motxil·la mental en el moment oportú.

Puigmalet ha dit...

Dins del parèntesis has inclòs coses que semblan ser més coneixement que altres, malauradament.
Jo faig la mateixa analogia però dient que el cervell és una caixa d'eines, a l'estil de Wittgenstein.

Allau ha dit...

Galderich, opino que el futbol és del tot innecessari, fins i tot dins de les pràctiques que no serveixen per a res. I aquest "homes o dones" el substituiria tranquil·lament per un "homes i dones", que tampoc es tracta que el coneixement sigui necessàriament "bíblic".