dilluns, 25 de febrer de 2013

Els qui no hem cregut en l’obligació de moltonejar darrere interessos que els interessats volien fer passar per patriòtics, hem estat –devem estar-ho encara– mal conceptuats pel catalanista primari (i el catalanista primari, com la filla de la portera àvida de fulletons, pertany a totes les classes socials)


Nota: Avui fa 52 anys que va morir Just Cabot.

Autor: Just Cabot (Barcelona, 4 d emaig de 1898 - París, 25 de febrer de 1961), escriptor i periodista català, director de la revista Mirador. 

Context: Per un catalanisme mal entès, no era possible de fer reserves a res català, per atrotinat que fos. Per exemple, calia creure en certes glòries, sota perill de ser titllat de mal patriota; era mal vist malparlar dels Pomells de Joventut o de l’arquitectura del senyor Puig i Cadafalch, etc. [...] Els qui no hem cregut en l’obligació de moltonejar darrera interessos que els interessats volien fer passar per patriòtics, hem estat –devem estar-ho encara- mal conceptuats pel catalanista primari (i el catalanista primari, com la filla de la portera àvida de fulletons, pertany a totes les classes socials). 

Font: Indignacions i provocacions / Just Cabot, biografia i recull d'articles del periodista català, a cura de Valentí Soler. Barcelona: Edicions 62, 1992. Vist a Radiacions.


Cap comentari: