dimecres, 6 de febrer del 2013

És una fal·làcia elemental concloure que, com que en una democràcia els polítics representen la gent, els polítics són gent representativa. La vida reclosa del polític tipus és molt semblant a la vida en una casta militar, a la màfia o en els grups de bandits de Kurosawa


Autor: John Maxwell Coetzee (Ciutat del Cap, Sud-àfrica, 1940), escriptor australià, d'origen sud-africà, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l'any 2003.

Citació més llarga: És una fal·làcia elemental concloure que, com que en una democràcia els polítics representen la gent, els polítics són gent representativa. La vida reclosa del polític tipus és molt semblant a la vida en una casta militar, a la màfia o en els grups de bandits de Kurosawa. Un comença la carrera a l’esglaó més baix de l’escala, rebent ordres i observant; quan ha demostrat la seva lleialtat, obediència i disposició a suportar humiliacions rituals és iniciat pròpiament en la banda; a partir d’aquí, el seu deure principal és obeir el líder de la banda.

Font: Diari d’una mal any. Barcelona: Edicions 62, 2007. p. 112. Vist a Un que passava.