dimecres, 6 de febrer de 2013

L’única família que teniu ara es diu Catalunya, i té quatre-cents mil fills que són els vostres germans, els vostres fills, pares i mares, avis, oncles i cosins. Ells ara necessiten que gent com vós els protegeixi de les males ànimes que vénen de totes bandes contra la nostra llibertat


Autors: Jaume Clotet i Planas (Barcelona, 1974), llicenciat en Periodisme i en Història, i David de Montserrat i Nonó (Girona, 1972), periodista. 

Font: Lliures o morts. Barcelona: Columna Edicions, 2012. Vist a l'exemplar del llibre que m'acabo de comprar, de la tercera edició. 

Nota (de la contraportada): Ermengol Amill (1665-1732) abandona el seu Pallars natal i es converteix involuntàriament en fuseller de muntanya durant la guerra de Successió. Europa és un gran tauler d’un immens joc d’interessos per definir el futur del Vell Continent i Catalunya n’esdevé la peça clau. Aquest heroi oblidat lluitarà contra els borbònics fins a les darreres conseqüències. La tria entre la llibertat i la mort protagonitza una de les aventures més formidables i desconegudes de la història de la nostra nació.