dilluns, 4 de febrer del 2013

Ventosa i Calvell, el regidor monàrquic de la Lliga, li va fer observar amigablement que quan es va de frac no és costum de dur joies a l'armilla. Borrell i Sol, agraint el consell del seu col·lega, es va desar la cadena a la butxaca bo i dient al seu amic Ventosa: —Si em veu alguna cosa més, avisi'm



Autors: Francesc Pujols i Morgades (Barcelona, 11 d'agost de 1882 - Martorell, 13 de febrer de 1962), crític, autor dramàtic, poeta, humanista, historiador, filòsof i escriptor. Isidre Clopas i Batlle (Martorell, 1913 - 7 de febrer de 2001), historiador i cronista de Martorell.

Font: Anecdotologi de Frances Pujols, d'Isidre Clopas (Editorial Dux, 2010, p. 39). Vist a ca meva.

Citació completa: Quan Josep Borrell i Sol era regidor republicà de l'Ajuntament de Barcelona, a les Cases Consistorials es va celebrar una festa oficial de gran gala. Tots anaven d'etiqueta. Borrell i Sol duia una magnífica cadena d'or sobre l'armilla blanca del frac. Ventosa i Calvell, el regidor monàrquic de la Lliga, li va fer observar amigablement que quan es va de frac no és costum de dur joies a l'armilla. Borrell i Sol, agraint el consell del seu col·lega, es va desar la cadena a la butxaca bo i dient al seu amic Ventosa:

—Si em veu alguna cosa més, avisi'm.