divendres, 1 de març del 2013

Mentre Catalunya ho hagi assolit la seva plena llibertat cultural i política, els homes liberals d'aquí haurem d'alçar un puny cap a fora contra els opressors del nostre poble, i haurem d'alçar un altre puny, dins de casa, contra els opressors de les nostres consciències



Autor: Rafael Campalans i Puig (Barcelona, 1887 - Torredembarra, Tarragonès, 1933), polític.

Font: Als joves. Paraules d'un socialista als estudiants de Catalunya. Barcelona: Edicions de la Unió Socialista de Catalunya, 1931, p. 38. Vist al web de la Fundació Rafael Campalans.

Citació més llarga: Mentre Catalunya ho hagi assolit la seva plena llibertat cultural i política, els homes liberals d'aquí haurem d'alçar un puny cap a fora contra els opressors del nostre poble, i haurem d'alçar un altre puny, dins de casa, contra els opressors de les nostres consciències. Quan Catalunya sigui políticament lliure, lliures tindrem les dues mans per a lluitar per l'emancipació espiritual i social del nostre poble amb les forces reaccionàries, amb les quals no tenim altre remei avui que barrejar-nos massa sovint i que ara ens envolten i ens ofeguen.

Foto: Enciclopèdia.cat.